/
/

Подвійні пам'ятники

Подвійні пам'ятники виробляють для поховань, які розраховані на двох осіб. Сучасні технології виготовлення і якісно оброблені матеріали дозволяють створювати меморіали різних конструкцій. Одним з найпоширеніших і затребуваних матеріалів завжди був і залишається натуральний камінь. Його природні властивості дають можливість зводити якісні споруди, які прослужать кілька століть.

Подвійний пам'ятник, з економічної точки зору, досить вигідний. Його встановлення та виготовлення вимагають набагато менших фінансових витрат у порівнянні з установкою двох одинарних пам'ятників.

Найчастіше такі пам'ятники виробляють з граніту чи габро. Ці матеріали володіють високими якісними та експлуатаційними характеристиками, що поєднуються з доступною ціною. Природні матеріали мають естетичний зовнішній вигляд і відрізняються зносостійкістю, несприйнятністю до зовнішніх впливів і довговічністю. Вони легко поліруються і мають достатню кількість відтінків кольору, які дозволять виконати конструкцію відповідно до побажань замовника. Міцність і стійкість до вологи гарантують незмінний зовнішній вигляд протягом багатьох років. До додаткових переваг також можна віднести те, що ці споруди не потребують особливого догляду. Сучасне декорування допоможе зробити пам'ятник оригінальним, та втілять в собі всю пам'ять про померлого. Тому вибір подвійного пам'ятника виготовленого з цих матеріалів, є найбільш оптимальним рішенням.

Горизонтальні подвійні пам'ятники сьогодні можуть мати різноманітні форми. Використання, наприклад, різьблення по каменю, зробить пам'ятник неповторним і виразним. Технологію створення надгробного пам'ятника можна назвати свого роду мистецтвом. Адже для його виготовлення спочатку створюється ескіз згідно з наданими параметрами замовника, і тільки після цього, майстер уже переходить до процесу його зведення та нанесення декоративних елементів або пам'ятних написів. У наші дні існує безліч методів, які дозволяють втілити в життя будь-яку ідею. Популярним варіантом є зведення меморіалу з граніту з матовою або глянцевою поверхнею, що досягається завдяки застосуванню спеціальних технологій досвідченими майстрами. При цьому пам'ятник можна відполірувати або надати йому вигляду, що імітує необроблений камінь в первозданному стані. Зазвичай в верхній частині розміщують фотографії покійних, різні малюнки і написи. Зображення наноситься фотографічним методом або методом шліфування.

Обираючи горизонтальну подвійну конструкцію, слід обов'язково враховувати розміри наявної ділянки, де розташована могила. Подвійний пам'ятник займає більше місця, тому попередньо необхідно визначитися з його розмірами.

Що стосується вартості подвійних пам'ятників, вона залежить від складності роботи, наявності та розмірів тієї чи іншої декорації. Вид обраного матеріалу є основним критерієм формування ціни. Термін виготовлення обговорюється з виробником і залежить від складності поставленого завдання.